Bedriften vår

STANLEY
Enten du er en forhandler som er på jakt etter de beste kvalitetsproduktene som er på markedet, eller en sluttbruker som er ute de beste verktøyene, er STANLEY her  for å bistå.

Vi i STANLEY er stolte over vårt gode rykte, og vi vil hele tiden teste, konstruere og forbedre våre produkter for å sikkerhetsstille kvalitet og maksimal funksjon. Å opprettholde vår posisjon som verdens beste på det vi gjør er viktig for oss, og gi deg det du forventer deg av et navn som STANLEY. 

STANLEY Works var opprinnelige en produsent av skruer og dørbeslag beliggende i New Britain, Connecticut og ble grunnlagt  i 1843 av Frederick T. STANLEY. Noen år senere, i 1857, startet Fredericks fetter, Henry STANLEY en linjal og tømmestokk-bedrift. I 1920 slo firmaene seg sammen og som siden skulle bli den berømte hånverktøydivisjonen. Gjennom årene har STANLEY produsert noen av de mest innovative og brukervennlige verktøyene som noensinde er produsert.  Blant disse finner vi f.eks. Bailey® høvelen,  Surform®, PowerLock® målbånd og nå i den senere tid FatMax™-sortimentet. I dag, mer enn noensinde, fortsetter STANLEY å være bransjeledende innen håndverksinnovasjon.

Stanley Black & Decker historie

Hvis man går hele veien tilbake, handler det om tre personer; Frederick STANLEY, Duncan Black og  Alonzo Decker. Tre hengivne personer som som grunnla så sterke firma at de var stolte over å kunne sette sine navn på dem. Over hundre år senere er vi stolte over fortsatt  å kunne forvalte deres arv, og at vi kan bære deres navn videre. I 1843, startet Frederick STANLEY en liten butikk i New Britain, Connecticut, USA forproduksjon av skruer, hengsler og andre smidde jernprodukter. Med førsteklasses kvalitet og innovasjon forbedret STANLEY hele tiden  firmaets produkter  og spisskompetanse

I 1910 startet  S. Duncan Black og Alonzo G. Decker sitt firma i Baltimore, Maryland, USA. 6 år senere oppnådde de sin første patent for et håndholdt verktøy, og etter det har de fortsatt å forandre verden.

Begge firmaene vokste parallelt  og har siden da fortsatt å utvikle og utøke sine innovatide produkter og bransjekunnskap med løsninger som er med på å forenkle brukerenes hverdag.

1914 – FØRSTE STIFTEMASKINEN
1930 – FØRSTE AUTOMATISKE DØR
1931 – FØRSTE STANLEY REKYLERENDE MÅLBÅND
1961 – FØRSTE OPPLADBARE DRILL

I løpet av 2010 slo de to konsernene seg sammen til Stanley Black & Decker for å kunne levere verktøy og smarte løsninger for både profesjonelle håndverkere og konsumenter.Siden 1843 gar vi satt standarden når det gjelder høy kvalitet i alt vi gjør. Ingen konsern i verden har en sterkere eller mer overbevisende historie å levere sammen med sine sterke og innovative produkter for alle håndverkere. Stanley Black & Decker er verdens største produsent av verktøy og sikkerhetsfirma. Vi sysselsetter ca, 40 000 medarbeidere globalt og er virksomme i mer enn 175 land.

Akkurat som i 1843 kan man i dag se vår lidenskap for kvalitet i vår målbeviste vekst og ikke minst våre trofaste kunderelasjoner

For mer informasjon: www.stanleyblack&decker.com